ΔΙΑΒΑΣΤΕ TO KEIMENO

Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΜΕΡΟΣ

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Σε μια προνομιακή τοποθεσία, μόλις 7 λεπτά περπάτημα από το κέντρο της κοσμοπολίτικης Αράχωβας βρίσκεται το κατάλυμα Ξενώνας “Ειρεσιώνη”.
O Ξενώνας Ειρεσιώνη διαθέτει 19 ξεχωριστά διακοσμημένα και σχεδιασμένα δωμάτια που έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν μια χαλαρωτική διαμονή.  Η μοναδικότητα του ξενώνα έγκειται στην παραδοσιακή και πολυτελή αρχιτεκτονική των δωματίων, την προσεγμένη διακόσμηση, τις ανέσεις και τη ζεστή ατμόσφαιρα που ικανοποιούν ακόμη και τις πιο απαιτητικές σας ανάγκες.

Με επιλογές ανάμεσα σε Standard δίκλινα δωμάτια, δίκλινα δωμάτια με τζάκι και μεζονέτες με σοφίτα & τζάκι, οι επισκέπτες μας καλούνται να απολαύσουν τις minimal γραμμές που συμμαχούν με την εκλεκτική επίπλωση και τα παραδοσιακά στοιχεία, ξεκινώντας από το μεγαλοπρεπές τζάκι στην αίθουσα υποδοχής.

H βολική του τοποθεσία προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αράχωβας, παρέχοντας συγχρόνως στους επισκέπτες του ένα καταφύγιο, μακριά από τους ρυθμούς της κοσμοπολίτικης νύχτας της Αράχωβας.
Παραμένοντας σε κοντινή απόσταση από την φημισμένη νυχτερινή ζωή της Αράχωβας, ο Ξενώνας Ειρεσιώνη είναι η απόλυτη επιλογή για αυτούς που ονειρεύονται ξεκούραστες διακοπές σε έναν από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδος.
 

ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ
Η "ειρεσιώνη" ήταν το κλαδί καλλιεργημένης ελιάς ή δάφνης, περιτυλιγμένο με λευκές ή πορφυρές κορδέλες από μαλλί, το οποίο είχε κρεμασμένους όλων των ειδών τους καρπούς της πρώτης φθινοπωρινής σοδειάς. Αμφιθαλή παιδιά τραγουδώντας, περιέφεραν στην πόλη στεφάνια "ειρεσιώνης", τα κρεμούσαν στις πόρτες των σπιτιών και εύχονταν στον νοικοκύρη "πλούτον", "ευφροσύνην", "ειρήνην αγαθήν", και έπαιρναν μικρά δώρα. Με αυτό τον τρόπο εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους στους θεούς για την γονιμότητα της χρονιάς που πέρασε, παρακαλούσαν να συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο και να έχουν την βοήθειά τους σε εποχή πείνας, επιδημίας ή άλλης δυσκολίας.